Wat kan Marks Mac Consultancy voor u doen?

Of het nu gaat om het opzetten van een groot aantal Macs in een vast- en wifi netwerk, het ontwikkelen en implementeren van een back-up strategie, of een simpele ‘ingreep’ zoals het vervangen van een iPhone scherm, Mark Sangers is ook daar de juiste persoon voor. Mark heeft bijna alle modellen van Apple wel onder handen gehad zoals vanaf de eerste Macintosh Plus in 1986 en de eerste iMac in 1998, tot aan de nieuwste modellen vandaag. Hierdoor is er bij MARKS zeer veel ervaring opgebouwd en kan bijna elk probleem opgelost worden. MARKS moet u zien als uw ICT partner, die ervoor zorgt dat beheer professioneel wordt uitgevoerd waardoor alles optimaal functioneert en van wie u tevens instructie en onderwijs kunt verwachten over alles wat met de ICT in uw bedrijf te maken heeft. Hieronder een globale indruk van de diensten en de expertisegebieden.

Hardware en software 
Algemene support voor Apple hardware en software vraagstukken op lokatie klant, per mail, telefonisch, via VPN of via schermdeling. Aanschaf advies en begrotingen, levering nieuwe en gebruikte Macs en randapparatuur, onderhoud, garantie afhandeling en reparaties.

Projecten
Begroten en plannen van vervangingen en uitbreidingen in samenhang met werkomgeving, eisen op een werkplek en beschikbaar budget.

Netwerkennetwerk
Advies en implementatie van bekabelde en/of wireless netwerken, eventueel met cross-platform integratie. Networking setup en onderhoud.

Server setup
MacOS Server en ftp server setup en administration, Jarenlange UNIX kennis en ervaring, de basis van de huidige macOS.

Back-up strategieën, data protectie en beveiliging
De beveiliging van netwerken en het mogelijk maken van beveiligde toegang tot netwerken en servers van buitenaf. Back-up strategieën, waardoor u nooit meer server
permanent data kwijt kunt raken.

Internet, Internet Server Provider en email configuraties. Advisering over en implementatie van Cloud opslag en synchronisaties email, agenda’s, bestanden

Software en applicatie training en begeleiding
Mac OS en applicatie-specifieke trainingen (systeemsoftware, e-mail en internet, backup en organisatie bestanden).

Emergency trouble shooting service
Op lokatie klant, per mail, telefonisch, via VPN of via schermdeling hulp overdag maar ook in de avonden en in het weekend.

Data recovery
Het terughalen van data die lijkt te zijn verdwenen door bv. een kapotte harddisk of defecte andere hardware.