Wat kan Marks Mac Consultancy voor u doen

Of het nu gaat om het opzetten van een groot aantal Macs in een vast- en wifi netwerk, file server oplossingen, het ontwikkelen en implementeren van een back-up strategie, koppeling iCloud synchronisaties Mac, iPhone, iPad en met andere cloud diensten, de juiste oplossing wordt daarvoor gevonden. MARKS heeft bijna alle modellen van Apple wel onder handen gehad zoals vanaf de eerste Macintosh Plus in 1986 en de eerste iMac in 1998, de eerste iPhone’s en iPads tot aan de nieuwste modellen vandaag. Nagenoeg alle vraagstukken kunnen worden opgelost of waar nodig kunnen work-arround oplossingen worden bedacht. MARKS functioneerd als uw ICT partner, met zorg en professioneel beheer zodat de IT omgeving optimaal functioneert. Waar nodig worden instructies en onderwijs op maat toegepast betreffende alles wat met de IT omgeving te maken heeft.

Een globale indruk van de diensten en de expertisegebieden:

Hardware en software 
Algemene support voor Apple hardware en software vraagstukken op lokatie klant, per mail, telefonisch, via VPN of via schermdeling. Aanschaf advies en begrotingen, levering nieuwe en occasion refurbished Macs, iPhones, iPads en randapparatuur, onderhoud, garantie afhandeling en reparaties.

Projecten
Begroten en plannen van vervangingen en uitbreidingen in samenhang met werkomgeving, eisen op een werkplek en beschikbaar budget.

Netwerkennetwerk
Advies en implementatie van bekabelde en/of wireless netwerken, eventueel met cross-platform integratie. Networking setup en onderhoud.

Server setup
MacOS Server en ftp server setup en administration, Jarenlange UNIX kennis en ervaring, de basis van de huidige macOS.

Back-up strategieën, data protectie en beveiliging
De beveiliging van netwerken en het mogelijk maken van beveiligde toegang tot netwerken en servers van buitenaf. Back-up strategieën, waardoor u nooit meer server
permanent data kwijt kunt raken.

Internet, Internet Server Provider en email configuraties. Advisering over en implementatie van Cloud opslag en synchronisaties email, agenda’s, bestanden

Software en applicatie training en begeleiding
Mac OS en applicatie-specifieke trainingen zoals op het gebied van systeemsoftware, e-mail en internet, backup en organisatie van bestanden. Op maat software ontwikkeling op het gebied van data base omgevingen, Unix toepassingen binnen macOS.

Emergency trouble shooting service
Op lokatie klant, per mail, telefonisch, via VPN of via schermdeling hulp overdag maar ook in de avonden en in het weekend.

Data recovery
Het terughalen van data die lijkt te zijn verdwenen door bv. defecte opslag media of defecte andere hardware. Hiervoor kunnen bijvoorbeeld backup bestanden van vaste opslag of van cloud backup systemen gebruikt worden.